Smažák aneb smažený sýr jinak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 ml olej
200 g šunka
200 g tvrdý sýr
na obalení
4 ks vejce
500 g strouhanka
200 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Plátkový sýr vybraný podle chuti prokládáme šunkou (sýr, šunka, sýr, šunka atd.) do tloušťky, kterou požadujeme. Následně vrstvy stlačíme, aby obě suroviny lépe držely a obalíme v klasickém trojobalu - hladká mouka, vejce, strouhanka a ještě jednou, aby nám sýr nevytekl - tedy v dvojím trojobalu.

  2. Poté obalený sýr smažíme na oleji tak, aby byla jeho kůrka světlá až polotmavá. Olej rozpálíme a než vložíme obalený sýr, tak teplotu snížíme, aby se nám sýr nepřipaloval.

  3. Smažák aneb smažený sýr jinak podáváme s tatarskou omáčkou a čerstvými bramborami, hranolky nebo jenom tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!