Smažák aneb smažený sýr jinak recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 ml olej 200 g šunka 200 g tvrdý sýr na obalení 4 ks vejce 500 g strouhanka 200 g hladká mouka
Postup Smažák aneb smažený sýr jinak recept
Postup přípravy receptu
-
Plátkový sýr vybraný podle chuti prokládáme šunkou (sýr, šunka, sýr, šunka atd.) do tloušťky, kterou požadujeme. Následně vrstvy stlačíme, aby obě suroviny lépe držely a obalíme v klasickém trojobalu - hladká mouka, vejce, strouhanka a ještě jednou, aby nám sýr nevytekl - tedy v dvojím trojobalu.
Poté obalený sýr smažíme na oleji tak, aby byla jeho kůrka světlá až polotmavá. Olej rozpálíme a než vložíme obalený sýr, tak teplotu snížíme, aby se nám sýr nepřipaloval.
Smažák aneb smažený sýr jinak podáváme s tatarskou omáčkou a čerstvými bramborami, hranolky nebo jenom tak.