Slovenské pagáče recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 lžičky sůl
1 ks vejce
125 ml mléko
0.5 kostky droždí
250 g škvarky
500 g polohrubá mouka
na potření
1 ks vejce
na ozdobu
kmín
podle potřeby
sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Umeleme škvarky na masovém strojku.

  2. Pomleté škvarky smícháme s vejcem, moukou, mlékem, droždím a solí. Pozor, neděláme kvásek, droždí do těsta pouze rozdrobíme. Vypracujeme těsto, které necháme 20 minut odpočinout.

  3. Z těsta vyválíme asi 1 cm plát a sklenicí vykrajujeme kolečka, která klademe na sádlem vymazaný plech, potíráme vejcem a sypeme kmínem.

  4. Slovenské pagáče pečeme na 250 °C dozlatova.

  5. Pagáče podáváme teplé i studené jako chuťovku k pivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!