Hovězí francesina recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 ks rajčata
řeřicha
2 ks cibule
olivový olej
hovězí maso
mletý černý pepř
ořechový olej
2 ks bobkové listy
ocet z červeného vína
salát frisée

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli. Uvařené hovězí maso nakrájíme na kostičky a vložíme do pánve. Osolíme, opepříme a přidáme bobkový list, nakrájený česnek a spařená rajčata zbavená slupky

  2. Hrnec přikryjeme pokličkou a necháme asi hodinu dusit. Občas podlijeme vodou a promícháme. Když se cibule úplně rozvaří, postupně přilijeme olivový olej, ocet a ořechový olej. Vše řádně promícháme, dosolíme a dopepříme

  3. Hovězí francesina podáváme přímo na lžících. Maso ozdobíme salátem frisée, který jsme předem dochutili olivovým olejem, octem a solí. Navrch přidáme nadrobno nakrájené rajče a lístky řeřichy

  4. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!