Hovězí guláš recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
majoránka
200 g cibule
kmín
40 g sádlo
hladká mouka
400 g hovězí maso
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Omyté maso, nejlépe kližku či hovězí zadní, rozkrájíme na stejně veliké kousky, osolíme a opepříme

  2. Nakrájenou cibuli smažíme v kastrolu na sádle či omastku dozlatova. Poté přidáme maso a po všech stranách ho osmahneme

  3. Přisypeme mletou papriku a ostatní koření, lehce orestujeme a hned podlijeme trochou vody (pozor, ať se vám nespálí paprika). Maso necháme několikrát vydusit až na šťávu a znovu podléváme. Až je hovězí maso poloměkké, zalijeme ho větším množstvím vody, přidáme prolisovaný nebo nasekaný česnek, majoránku a dusíme do té doby, až maso zcela změkne

  4. Hovězí guláš podáváme většinou s houskovým knedlíkem, ale také může být s rýží, chlebem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!