Slovenské česnekové kuličky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těstíčko
6 stroužků česnek
2 ks vejce
110 g hrubá mouka
7 ks brambor
200 g hovězí maso
200 g vepřové maso
podle chuti
sůl
vegeta
pepř
na obalení
strouhanka
podle potřeby
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Větší brambory očistíme, nastrouhámé na struhadle. Dáme do mísy, kde je ještě zasypeme trochou hrubé mouky a necháme směs odležet. Z odstátých brambor pak slijeme vodu.

  2. Maso nakrájíme na menší kostky a pomeleme v masovém mlýnku.

  3. K bramborům přimícháme mouku, vejce, pomleté maso, prolisovaný česnek, pepř, trochu vegety, sůl a dobře promícháme.

  4. Z připravené směsi formujeme kuličky, obalíme ve strouhance a vysmažime. Můžeme ješte posypat osmaženou na malé kostičky nakrájenou anglickou slaninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!