Sloní žrádlo na chlebíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
4 ks brambory
250 ml majonéza
1 ks mrkev
1 ks petržel
5 ks sterilované okurky
podle chuti
sůl
1 lžíce hořčice
lák z okurek
mletý černý pepř
podle potřeby
hrách

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na jemno. Mrkev, petržel a hrášek uvaříme. Vychladlou mrkev a petržel potom spolu se sterilovanými okurkami nastrouháme na jemno. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a také nastrouháme. Přidáme majonézu a dochutíme pomazánku solí, mletým černým pepřem, hořčicí a lákem z okurek. Do pomazánky můžeme přidat nakrájenou šunku, ale nemusíme.

  2. Připravenou pomazánku namažeme na veku. Chlebíčky můžeme obložit plátkem debrecínky, kolečkem vejce, plátkem sýru, proužkem čerstvé papriky a zelenou petrželkou. Pomazánka by měla vyjít tak na 1 veku - asi 15 plátků.

  3. Sloní žrádlo na chlebíčky výborně chutná a hodí se podávat jako výborná chuťovka při různých příležitostech. Pokud jsme dodrželi postup, úspěch je zaručen!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!