Slepičí maso s pepřem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce máslo
petrželka
1 ks cibule
1 ks mrkev
1 lžička rajčatový protlak
hladká mouka
3 dl slepičí vývar
mletý černý pepř
750 g slepičí maso

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle, přidáme nasekanou petrželku a nastrouhanou mrkev, osmahneme a chvíli dusíme.

  2. Mezitím vykostíme maso, nakrájíme na malé kostičky a osolíme, přidáme k zelenině a dusíme ve vlastní šťávě. Podle potřeby podléváme slepičím vývarem, ale dbáme na to, aby šťáva sahala jen do poloviny kostiček masa. Přidáme pepř a protlak, zaprášíme moukou a slepičí maso dodusíme doměkka.

  3. Slepičí maso s pepřem podáváme s rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!