Slepičí dršťková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 ks mražená slepice
podle chuti
česnek
sůl
majoránka
celý pepř
kořenová zelenina
podle potřeby
mouka
červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu si očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli si oloupeme. Do polévky může zůstat celá, do jíšky si ji nakrájíme nadrobno.

  2. Slepici si očistíme a uvaříme s kořenovou zeleninou a oloupanou cibulí v mírně osolené vodě.

  3. Mezitím si připravíme cibulovou jíšku s paprikou. Na oleji si zpěníme jemně pokrájenou cibuli, zaprášíme moukou a několik minut jíšku mícháme. Do odstavené jíšky přidáme mletou papriku.

  4. Slepici vyjmeme a obereme, maso pokrájíme na kousky. Vývar scedíme a zavaříme do něj jíšku. Kořeníme česnekem, majoránkou, pepřem a přidáme slepičí maso.

  5. Pokud je strávníků více, podepřeme vývar kostkou bujónu, pokud je jich málo, můžeme zbylé maso upravit třeba na paprice.

  6. Slepičí dršťková polévka postrádá typický pach drštěk, který někomu může vadit, navíc slepice bývají velmi levné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!