Slepice v houbové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
1 ks cibule
2 dl smetana
200 g houby
1 ks slepice
mletý černý pepř
podle potřeby
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Slepici očistíme, omyjeme, osušíme a rozporcujeme. Jednotlivé porce osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

  2. Ve vyšší pánvi s poklicí rozehřejeme tuk. Vsypeme cibuli a osmažíme ji. Vložíme porce slepice, zalijeme vývarem a maso dusíme doměkka.

  3. Stranou si na másle podusíme nakrájené houby.

  4. Měkkou slepici vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou a přidáme podušené houby. Nakonec vložíme porce slepice a krátce povaříme.

  5. Slepici v houbové omáčce podáváme s přílohou podle chuti. Vhodné jsou brambory i třeba houskový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!