Slepice s kořenovou zeleninou na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
2 lžíce olej
1 ks cibule
0.3 ks celer
2-3 ks mrkev
2 ks petržel
2 lžíce rajčatový protlak
1 ks slepice
1 lžíce koření divočina
140 ml červené víno
podle chuti
sůl
petrželka
mletý černý pepř
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Slepici nebo větší kuře omyjeme, osušíme, naporcujeme, osolíme, okořeníme, poprášíme moukou a na rozpáleném oleji opečeme.

  2. Maso vyjmeme, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a lehce rozškvaříme. Vsypeme nakrájenou cibuli, zpěníme, maso vrátíme, podlijeme trochou vody a vínem a pod pokličkou maso dusíme, podle potřeby podléváme vodou.

  3. V polovině dušení přidáme na kostky nakrájenou očištěnou kořenovou zeleninu, omáčku ochutíme trochou rajčatového protlaku a ještě chvíli povaříme, dokud není maso dostatečně měkké. Nakonec ke slepici na víně přidáme nadrobno nasekanou čerstvou petrželku.

  4. Slepici s kořenovou zeleninou na víně podáváme s opečenými bramborami, bramborovou kaší nebo jinou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!