Slavnostní kapr recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
500 g brambory
4 snítky tymián
1 ks citron
2 kg kapr
4 ks bobkový list
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
125 ml suché bílé víno
2 ks červená cibule
1 lžíce čerstvá petrželka
2 ks bílá cibule
podle chuti
sůl
podle potřeby
rybí vývar
kukuřičná mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchaného a omytého kapra bez šupin potřeme zevnitř i zvenku citronovou šťávou a solí. Do kapra vložíme několik snítek tymiánu a bobkové listy. Kapra necháme 30 minut odpočinout. Pak jej obalíme dobře v mouce.

  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky a dáme vařit na pár minut, ne do úplného změknutí. Oloupanou cibuli a papriky nakrájíme na proužky. Česnek nasekáme na jemno a posypeme po celém kapru.

  3. Kapra vložíme do vhodného pekáčku. Okolo kapra uložíme zeleninu. Směs zalijeme bílým vínem. Kapra vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 40 - 50 minut dokřupava. Podle potřeby podléváme vývarem.

  4. Slavnostního kapra postavíme na tác (snažíme se) a okolo posypeme zeleninou. Slavnostního kapra podáváme ihned jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!