Slavnostní slaný závin recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 lžíce olej
3 ks vejce
1 ks cibule
kmín
1 kelímek kysaná smetana
1 ks listové těsto
10 dkg balkánský sýr
15 lžiček šunkový salám
3 ks barevná paprika
1 hrst petrželová nať nebo pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a papriku si nakrájíme na kostičky. V pánvi si rozehřejeme olej a dáme zpěnit cibuli, pak přidáme 3 druhy papriky (žlutá, červená, zelená), z každé použijeme půlku. Přidáme petrželovou nať, chvíli osmahneme a sejmeme z ohně

  2. Do misky si dáme kyselou smetanu, nakrájený na kostičky balkánský sýr, 1 vejce a zchladlou papriku, vše zamícháme

  3. Rozválíme si listové těsto, přeřízneme napůl, abychom měli 2 záviny

  4. Rozšleháme si 2 vejce a potřeme pláty těsta. Pak poklademe šunkový salám a na něj dáme směs. Zabalíme, potřeme vajíčkem, posypeme kmínem a dáme péct

  5. Slavnostní slaný závin pečeme na 195 °C cca 20 minut. Podáváme nakrájený na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!