Čokoládové croissanty recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

máslo
1 balíček těsto listové
1 balíček hořká čokoláda
granko

Postup přípravy receptu

  1. Kdo si koupil těsto nevyválené, vyválí ho do obdélníku. Ten, kdo má těsto vyválené jen vybalí

  2. Těsto rozkrájíme na obdélníčky. Delší strana by měla mít tak 8-10 cm a kratší tak 6 cm, ale je to jen na Vás

  3. Na kostičky rozlámeme hořkou čokoládu a můžeme se pustit do plnění

  4. Pokud dáme hořkou čokoládu: Doprostřed obdélníčku dáme jednu kostičku čokolády. Pokud dáme Granko: Doprostřed obdélníčku dáme cca 1 lžičku granka

  5. Z takto připraveného polotovaru balíme úhledné rohlíčky - croissanty

  6. Rozehřejeme trochu másla, kterým před pečením potřeme všechny croissanty. Strčíme do trouby na 10-30 minut a pečeme dozlatova. Vyndáme z trouby. Chvilku počkáme, než vychladnou a můžeme jíst.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!