Slavnostní smetanové brambory recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
800 g brambory
300 ml smetana
100 ml voda
mletý černý pepř
čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky, dáme do kastrolu, osolíme, opepříme a zalijeme smetanou smíchanou s vodou

  2. Pak je vložíme do předehřáté trouby. Po chvíli snížíme teplotu a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka. Všechna tekutina by se měla vsáknout. Brambory nakonec posypeme nadrobno nakrájeným koprem a máme hotovo

  3. Slavnostní smetanové brambory podáváme k pečeným rybám nebo k drůbeži. Brambory můžeme zapéct v zapékací míse. Pokud nemáte rádi kopr, není problém ho nahradit jinými bylinkami. Výborná je bazalka, tymián nebo petrželka

  4. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!