Slaný závin po Anglicku recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 špetka sůl
1 ks vejce
1 ks žloutek
1 ks cibule
3 lžíce voda
1 ks bílek
150 g eidam
200 g polohrubá mouka
100 g anglická slanina
2 lžíce smetana ke šlehání
1 špetka provensálské koření
1 špetka mletý černý pepř
100 g tuk (Rama)

Postup přípravy receptu

  1. Mouku dobře promícháme s tukem, žloutkem, špetkou soli a vodou. Necháme ho v chladu odpočinout a připravíme si náplň

  2. Cibuli pokrájíme nadrobno, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, osolíme, opepříme, přidáme provensálské koření a krátce osmažíme. Ke směsi přidáme vejce, po krátkém zatuhnutí kostky z poloviny plátku sýra a smetanu. Prohřejeme a odstavíme. Necháme krátce vychladnout

  3. Z těsta si vyválíme dva pláty, na které rozprostřeme připravenou směs. Tu poklademe ještě proužky sýru a dobře zavineme

  4. Slaný závin pečeme na pečicím papíře asi 40 minut. Podáváme ještě teplý se zeleninovými saláty nebo studený jako přílohu k dobrému pivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!