Portugalské dýňové knedlíčky - bilharacos recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

10 dkg cukr
1 špetka sůl
3 ks vejce
1/2 ks pomeranč
10 dkg ořechy
15 dkg cukr moučka
1 ks dýně
5 dkg mletá skořice
30 dkg hladká mouka
1/2 l olej na smažení
1 lžíce portské víno

Postup přípravy receptu

  1. Dýni oloupeme a zbavíme jader, až nám zůstane jen čistá, sytě oranžová dužnina, kterou nakrájíme na menší kousky a uvaříme doměkka. Dobře uvařenou dýni osušíme a rozmačkáme, nejlépe přes síto, abychom dosáhli opravdu jemné konzistence těsta. Necháme delší dobu odkapat, abychom z dýně dostali co nejvíc vody

  2. Dýni smícháme s vejci, cukrem, moukou, špetkou soli, vymačkanou šťávou z pomeranče a nastrouhanou pomerančovou kůrou, přidáme portské víno a nasekané nebo mleté ořechy. Vše dobře promícháme a necháme trochu odpočinout. Do těsta je možné přidat kypřící prášek pro větší nadýchanost těsta, ale není to nezbytně nutné

  3. Poté z těsta lžící tvoříme menší kuličky či bochánky, které vkládáme do vyšší vrstvy vroucího oleje a smažíme dozlatova

  4. Dýňové knedlíčky bilharacos vyndáme a pokládáme opatrně na ubrousek, aby z koblížků vyteklo co nejvíce tuku. Na závěr ještě horké bilharacos obalujeme v cukru smíchaném se skořicí

  5. Portugalské dýňové knedlíčky - bilharacos podáváme na svátečním stole spolu se sklenkou portského vína.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!