Portugalská rýže recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 plátky slanina sůl 600 ml vývar 1 ks cibule citron 375 g tuňák 250 g rýže natural olivový olej mletý pepř 16 ks černé olivy čerstvý kopr 400 g naložené papričky
Postup Portugalská rýže
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papričky scedíme a nakrájíme také na menší kousky, stejně tak vypeckované černé olivy
Slaninu rozškvaříme v pánvi, přidáme olej, cibuli a smažíme, dokud cibule nezměkne. Přidáme rýži, aby se lehce opražila, zalijeme horkým vývarem, osolíme, opepříme, uvedeme varu a dusíme asi 25 minut
K uvařené rýži přidáme kousky tuňáka, papričky, olivy a dusíme 10 minut, aby se tekutina vypařila, rýže změkne a tuňák je podušený. Do portugalské rýže lze samozřejmě přidat i další zeleninu - kukuřici, hrášek apod
Portugalskou rýži ozdobíme koprem či jinou čerstvou bylinkou, citronem a podáváme
Foto: Shutterstock.com