Portugalská rýže recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 plátky slanina
sůl
600 ml vývar
1 ks cibule
citron
375 g tuňák
250 g rýže natural
olivový olej
mletý pepř
16 ks černé olivy
čerstvý kopr
400 g naložené papričky

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papričky scedíme a nakrájíme také na menší kousky, stejně tak vypeckované černé olivy

  2. Slaninu rozškvaříme v pánvi, přidáme olej, cibuli a smažíme, dokud cibule nezměkne. Přidáme rýži, aby se lehce opražila, zalijeme horkým vývarem, osolíme, opepříme, uvedeme varu a dusíme asi 25 minut

  3. K uvařené rýži přidáme kousky tuňáka, papričky, olivy a dusíme 10 minut, aby se tekutina vypařila, rýže změkne a tuňák je podušený. Do portugalské rýže lze samozřejmě přidat i další zeleninu - kukuřici, hrášek apod

  4. Portugalskou rýži ozdobíme koprem či jinou čerstvou bylinkou, citronem a podáváme

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!