Slaninové bramborové knedlíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g slanina
sůl
2 ks vejce
2 ks žemle
250 g krupice
120 g hrubá mouka
1000 g brambory vařené ve slupce
podle potřeby
cibule
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, studené oloupeme a nastrouháme na vál.

  2. Na kostičky si nakrájíme slaninu a na ní osmahneme na kostičky nakrájené 1,5 žemle. Nastrouhané brambory osolíme, přidáme krupici a mouku.

  3. Doprostřed uděláme důlek a do důlku rozklepneme vajíčka, přidáme slaninu a žemle a všechno spolu dobře zpracujeme.

  4. Uděláme šišky nebo knedlíky a v osolené vroucí vodě je vaříme asi 15 - 20 minut.

  5. Hotové slaninové bramborové knedlíky omastíme sádlem, ve kterém osmahneme cibuli nakrájenou na kroužky. Můžeme podávat i s dušeným zelím, špenátem nebo jen se zelným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!