Slaní šneci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička sůl
2 dl mléko
1 balíček prášek do pečiva
600 g polohrubá mouka
250 g máslo nebo Hera
na potření
vejce
náplň
250 g máslo
200 g niva
200 g eidam
podle potřeby
tuk na vymazání
na ozdobu
mandle nebo vlašský ořech

Postup přípravy receptu

  1. Sýr nastrouháme na jemnějším vzoru struhadla a utřeme s máslem.

  2. Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto a z něj vyválíme asi 8 placek 20x30cm.

  3. Nakrájené placky pomažeme sýrovou náplní (nůž namáčíme v horké vodě). Placky s náplní srolujeme do rolády a necháme 24 hodin v lednici. Poté roládu nakrájíme horkým nožem na kolečka asi 2mm silná.

  4. Slané šneky klademe na vymazaný plech, zdobíme ořechem či mandlí a potřeme vajíčkem. Pečeme při 200 °C jen krátce, dokud nezačnou okraje slaných šnečků růžovět.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!