Jemná rybí polévka 1 recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
50 g máslo
1 ks cibule
100 g celer
1 l voda
50 g mrkev
30 g petržel
1 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
2 ks hlava z kapra
10 kuliček celý černý pepř
3 lžíce jemná krupice
1/2 kostky zeleninový nebo rybí bujon

Postup přípravy receptu

  1. Kapří hlavu očistíme, vyjmeme žábry, oči, odstraníme ploutve a omyjeme pod tekoucí vodou. Celer, mrkev a petržel omyjeme, oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli a česnek oloupeme. Čerstvou petrželku jemně usekáme

  2. Kapří hlavu vložíme do studené vody, osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, cibuli a česnek. Vaříme velmi zvolna doměkka. Potom vývar scedíme. Libové maso z kapří hlavy obereme

  3. Na másle osmažíme jemnou krupičku, vmícháme nastrouhanou zeleninu a restujeme za stálého míchání asi 7 minut

  4. Scezený vývar přivedeme k varu. Podle chuti můžeme přidat kostku rybího nebo zeleninového bujonu. Metličkou vmícháme orestovanou zeleninu s krupičkou a povaříme asi 10 minut. Nakonec do polévky vložíme rybí maso a usekanou petrželku

  5. Jemnou rybí polévku podáváme s osmaženou houskou. Tato polévka chutná i těm, kteří nemají rádi příliš výraznou rybí chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!