Jemná rybí polévka 1 recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 50 g máslo 1 ks cibule 100 g celer 1 l voda 50 g mrkev 30 g petržel 1 ks bobkový list 3 kuličky nové koření 2 ks hlava z kapra 10 kuliček celý černý pepř 3 lžíce jemná krupice 1/2 kostky zeleninový nebo rybí bujon
Postup Jemná rybí polévka 1
Postup přípravy receptu
-
Kapří hlavu očistíme, vyjmeme žábry, oči, odstraníme ploutve a omyjeme pod tekoucí vodou. Celer, mrkev a petržel omyjeme, oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli a česnek oloupeme. Čerstvou petrželku jemně usekáme
Kapří hlavu vložíme do studené vody, osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, cibuli a česnek. Vaříme velmi zvolna doměkka. Potom vývar scedíme. Libové maso z kapří hlavy obereme
Na másle osmažíme jemnou krupičku, vmícháme nastrouhanou zeleninu a restujeme za stálého míchání asi 7 minut
Scezený vývar přivedeme k varu. Podle chuti můžeme přidat kostku rybího nebo zeleninového bujonu. Metličkou vmícháme orestovanou zeleninu s krupičkou a povaříme asi 10 minut. Nakonec do polévky vložíme rybí maso a usekanou petrželku
Jemnou rybí polévku podáváme s osmaženou houskou. Tato polévka chutná i těm, kteří nemají rádi příliš výraznou rybí chuť.