Sladký tvarohový nákyp s ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
2 kostky tvaroh
2 lžíce krupice
100 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
1-2 lžíce citronová šťáva
omáčka
1 lžíce solamyl
4 lžíce voda
50 g cukr krupice
1 balíček mražené ovoce
na ozdobu
1 balíček vanilkový cukr
podle potřeby
máslo na vymazání
náplň
2 ks čerstvé rohlíky

Postup přípravy receptu

  1. Mražené ovoce (maliny, jahody, borůvky, směs...) necháme na mírném plameni rozpustit. Přidáme cukr a provaříme. Solamyl smícháme s vodou a za stálého míchání vlijeme do ovocné směsi. Uvedeme znovu do varu a pak necháme částečně vychladnout.

  2. Elektrickým šlehačem vyšleháme krupici, cukr, vanilkový cukr, žloutky a citronovou šťávu do hladkého krému. Pak do krému vmícháme tvaroh a nakones opatrně přimícháme tuhý sníh z bílků.

  3. Polovinu směsi nalijeme do máslem vymazané nákypové formy, poklademe ji asi centimetrovými plátky rohlíků a přikryjeme zbylou tvarohovou směsí.

  4. Sladký tvarohový nákyp s ovocem pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut na 180 °C. Jednotlivé porce podáváme sypané vanilkovým cukrem a přelité ovocnou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!