Bezlepkové makové krekry recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

11 g cukr
3 g sůl
1,5 ks vejce
25 g máslo
2 g kypřící prášek do pečiva
5 - 10 g celý mák
15 g hladká kukuřičná mouka
85 g bezlepková mouka Nomix
30 ml smetana (17 % tuku)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve promícháme suché suroviny (mouky, cukr, sůl, mák, prášek do pečiva) a potom prohněteme s ostatními - vejce, máslo a smetana

  2. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme uležet asi hodinu. Těsto přitom chráníme před oschnutím

  3. Z těsta vyválíme co nejtenčí placku (maximálně 2 mm silnou), přeneseme na plech a vykrájíme tvary

  4. Krekry pečeme do křupava asi 20 minut při 170 °C

  5. Bezlepkové makové krekry podáváme podle chuti k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!