Bezlepkové lívanečky recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 dkg cukr
1 špetka sůl
1 ks vejce
2 dkg máslo
0,25 l mléko
2 dkg droždí
3 lžičky cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 kelímek smetana ke šlehání
1 kelímek měkký tvaroh
1 kelímek švestková povidla
25 dkg bezlepková mouka shar mix b

Postup přípravy receptu

  1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, rozehřáté máslo, vejce, sůl a za stálého šlehání přidáme bezlepkovou mouku. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout asi 45 minut

  2. Vykynuté naléváme malou naběračkou do olejem vymazaného lívanečníku nebo na pánvičku a pečeme z obou stran. Upečené lívance mažeme povidly a ozdobíme trochou oslazeného tvarohu nebo šlehačkou

  3. Bezlepkové lívanečky podáváme jako výborný sladký pokrm při různých příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!