Polévka z pečených rajčat recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

cukr
sůl
12 ks rajčata
8 snítek bazalka
5 snítek oregano
1 dl olivový olej
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata omyjeme, vykrojíme nožíkem místo po stopce a vyskládáme do skleněné zapékací mísy. Zalijeme je olivovým olejem. Máme-li více rajčat, můžeme je narovnat i ve dvou vrstvách na sobě. V takovém případě použijeme 2 dl olivového oleje

  2. Podle chuti osolíme a opepříme čerstvě umletým pepřem z mlýnku. Nejsou-li rajčata příliš sladká, můžeme přidat lžíci cukru. Poté přidáme čerstvé bylinky. Z oregana obereme lístky, bazalku vezmeme s celými stonky. Bylinkami nešetříme. Mísu přiklopíme víkem, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 20 - 30 minut

  3. Po vytažení z trouby rajčata odklopíme a necháme trochu vychladnout. Potom vše důkladně rozmixujeme. Podle chuti můžeme rajčatovou polévku dosolit nebo dosladit cukrem

  4. Polévku z pečených rajčat podáváme teplou. Na talíři či v misce dozdobíme lístky čerstvé bazalky a pokapeme olivovým olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!