Polévka z pórku a cibule s ementálem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

olej
sůl
máslo
cibule
tymián
pórek
ementál
1 dl bílé víno
2 dl drůbeží vývar
mletý černý pepř
bílý chléb

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli a pórek. Základ osolíme, opepříme, přidáme snítku tymiánu a necháme 10 - 15 minut vařit do měkka

  2. Mezitím si bílý chleba nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi. Potom k nim dáme rozpustit kousek másla, aby měly lepší chuť

  3. Změklou směs s pórkem zalijeme nejdříve vínem, potom vývarem a chvíli povaříme. Pak přisypeme nastrouhaný ementál a necháme ho rozpustit

  4. Polévku z pórku a cibule s ementálem nalijeme do talíře, posypeme opečenými krutony a opepříme

  5. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!