Sladké trojúhelníky recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 ks vejce
120 g máslo
100 ml mléko
2 lžíce slunečnicový olej
1 špetka mletá skořice
6 ks toustový chléb
60 g cukr muskovado
4 lžíce zlatý sirup

Postup přípravy receptu

  1. Toustový chléb zbavíme kůrek

  2. Vejce rozklepneme do mělké nádoby a důkladně je rozšleháme vidličkou s 6 lžícemi mléka a skořicí. Toastový chléb nakrájíme na trojúhelníky a necháme ho chvíli máčet v ochucených vejcích. Postupně tak namočíme všechny trojúhelníky chleba

  3. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla a oleje. Postupně na ní 2 minuty na každé straně opečeme dozlatova toastový chléb. Podle potřeby přidáváme máslo a olej. Nadbytečný tuk odsajeme na vrstvě papírových utěrek, opečený chléb udržujeme teplý

  4. Na pánvi rozehřejeme zbývající máslo, přilijeme zbývající mléko a zlatý sirup a vmícháme cukr. Za stálého míchání přivedeme k varu. Horkou polevou přelijeme opečené trojúhelníky toastového chleba. Sladké trojúhelníky podáváme teplé

  5. Zdroj: Rychle a snadno

  6. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!