Sladké medové perníčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 ks vejce
80 g máslo
3 lžíce med
130 g cukr moučka
1 lžička mletá skořice
450 g hladká mouka
strouhaná citronová kůra
1 lžička jedlá soda
0,5 lžiček mletý hřebíček
0,5 lžiček mletý anýz
bílková poleva

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme se sodou, přidáme tekutý med, máslo nebo tuk na pečení a ostatní přísady. Troubu předehřejeme na 200 °C

  2. Ze surovin vypracujeme tuhé těsto, které se nesmí lepit. Na pomoučněném válu nebo mezi dvěma mikrotenovými foliemi (je lepší) vyvalujeme z těsta placky o síle asi 3 - 4 mm

  3. Z placek vykrajujeme tvary, které klademe na plech lehce vymazaný tukem nebo vyložený pečícím papírem. Vkládáme do předehřáté trouby. Medové perníčky pečeme 3 - 6 minut, podle velikosti tvarů

  4. Sladké medové perníčky ihned za horka potíráme rozšlehaným vejcem. Po vychladnutí zdobíme polevou a můžeme se do perníčků pustit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!