Sladké medové perníčky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 2 ks vejce 1 ks vejce 80 g máslo 3 lžíce med 130 g cukr moučka 1 lžička mletá skořice 450 g hladká mouka strouhaná citronová kůra 1 lžička jedlá soda 0,5 lžiček mletý hřebíček 0,5 lžiček mletý anýz bílková poleva
Postup Sladké medové perníčky
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme se sodou, přidáme tekutý med, máslo nebo tuk na pečení a ostatní přísady. Troubu předehřejeme na 200 °C
Ze surovin vypracujeme tuhé těsto, které se nesmí lepit. Na pomoučněném válu nebo mezi dvěma mikrotenovými foliemi (je lepší) vyvalujeme z těsta placky o síle asi 3 - 4 mm
Z placek vykrajujeme tvary, které klademe na plech lehce vymazaný tukem nebo vyložený pečícím papírem. Vkládáme do předehřáté trouby. Medové perníčky pečeme 3 - 6 minut, podle velikosti tvarů
Sladké medové perníčky ihned za horka potíráme rozšlehaným vejcem. Po vychladnutí zdobíme polevou a můžeme se do perníčků pustit.