Sladké loupáky z domácí pekárny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
140 g máslo
2 ks žloutek
350 ml mléko
40 g droždí
80 g cukr moučka
2 ks vanilkový cukr
800 g hladká mouka
1 lžička citronová kůra
na potření
2 ks bílek
na ozdobu
1 hrst mák

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny vložíme hladkou mouku, cukr moučka, droždí, žloutky, máslo, mléko, vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru, špetku soli a zapneme program těsto. Pokud nemáme domácí pekárnu, uhněteme těsto ručně v míse a necháme vykynout.

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři části a každou část vyválíme na kruh. Pokud chceme velké loupáky, rozdělíme každou část na další 4 části (trojúhelníky). Pokud chceme mít menší loupáčky, rozdělíme na 8 částí. Nyní smotáme loupáky od širokého konce k užšímu. Před pečením necháme loupáky na plechu ještě nakynout. Loupáky potom potřeme bílky a posypeme mákem.

  3. Loupáky pečeme v předehřáté troubě při 175 °C, až loupáky dostanou pěknou barvu.

  4. Sladké loupáky z domácí pekárny podáváme jako chutné pečivo ke snídani nebo svačině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!