Sladká polévka s pavučinou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 50 g máslo 250 g cibule 500 g mrkev 125 ml smetana na šlehání 1 l kuřecí vývar 1 lžíce pomerančový likér kajenský pepř 250 ml pomerančová šťáva worcesterská omáčka
Postup Sladká polévka s pavučinou recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Cibule nakrájíme na klínky a mrkve na kostičky.
Cibuli smažíme na másle asi 5 minut. Přidáme kostičky mrkve, opět krátce osmahneme a zalijeme vývarem. Zeleninu vaříme doměkka. Pak vývar scedíme stranou a zeleninu rozmixujeme.
Zeleninu smícháme zpět s vývarem. Přidáme pomerančový likér, šťávu, worcesterskou omáčku, sůl a pepř.
Hustou sladkou polévku zdobíme na talíři šlehačkou do tvaru pavučiny nebo podle své fantazie. Sladkou polévku s pavučinou ihned podáváme.