Sladká polévka s pavučinou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
250 g cibule
500 g mrkev
125 ml smetana na šlehání
1 l kuřecí vývar
1 lžíce pomerančový likér
kajenský pepř
250 ml pomerančová šťáva
worcesterská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibule nakrájíme na klínky a mrkve na kostičky.

  2. Cibuli smažíme na másle asi 5 minut. Přidáme kostičky mrkve, opět krátce osmahneme a zalijeme vývarem. Zeleninu vaříme doměkka. Pak vývar scedíme stranou a zeleninu rozmixujeme.

  3. Zeleninu smícháme zpět s vývarem. Přidáme pomerančový likér, šťávu, worcesterskou omáčku, sůl a pepř.

  4. Hustou sladkou polévku zdobíme na talíři šlehačkou do tvaru pavučiny nebo podle své fantazie. Sladkou polévku s pavučinou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!