Vepřové kousky na kari recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 lžička sůl 2 lžičky solamyl 2 ks cibule 2 lžičky tymián voda chilli paprička 2 lžičky kari koření 1 - 2 ks červená paprika 3 plátky vepřová plec 2 lžíce olivový olej (Bertolli Extra Vergine) 1 - 2 lžíce worcesterová omáčka 2 špetky mletý černý pepř
Postup Vepřové kousky na kari
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na malé kousky. Prosypeme je tymiánem, přidáme solamyl a olivový olej. Promícháme a necháme chvíli uležet
Rozehřejeme si pánev s nepřilnavým dnem. Připravené maso vsypeme na pánev a za občasného promíchání orestujeme. Pak přikryjeme poklicí a pečeme doměkka. V průběhu pečení osolíme, opepříme, ochutíme mletou chilli papričkou a podle potřeby mírně podlijeme vodou, aby se maso nepřipeklo
Cibuli, česnek a červenou papriku si nakrájíme na proužky
Jakmile je maso měkké, přidáme nakrájený česnek, cibuli a červenou papriku. Promícháme, přisypeme kari koření a zakapeme worcesterovou omáčkou. Vše prohřejeme
Hotové vepřové kousky na kari podáváme s bramboráčky, které šťávou z masa mírně podlijeme.