Vepřové kousky na kari recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 lžička sůl
2 lžičky solamyl
2 ks cibule
2 lžičky tymián
voda
chilli paprička
2 lžičky kari koření
1 - 2 ks červená paprika
3 plátky vepřová plec
2 lžíce olivový olej (Bertolli Extra Vergine)
1 - 2 lžíce worcesterová omáčka
2 špetky mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na malé kousky. Prosypeme je tymiánem, přidáme solamyl a olivový olej. Promícháme a necháme chvíli uležet

  2. Rozehřejeme si pánev s nepřilnavým dnem. Připravené maso vsypeme na pánev a za občasného promíchání orestujeme. Pak přikryjeme poklicí a pečeme doměkka. V průběhu pečení osolíme, opepříme, ochutíme mletou chilli papričkou a podle potřeby mírně podlijeme vodou, aby se maso nepřipeklo

  3. Cibuli, česnek a červenou papriku si nakrájíme na proužky

  4. Jakmile je maso měkké, přidáme nakrájený česnek, cibuli a červenou papriku. Promícháme, přisypeme kari koření a zakapeme worcesterovou omáčkou. Vše prohřejeme

  5. Hotové vepřové kousky na kari podáváme s bramboráčky, které šťávou z masa mírně podlijeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!