Vepřové kousky na mrkvi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 lžičky solamyl
1 ks cibule
5 ks mrkev
2 lžíce olivový olej
1 lžíce provensálské koření
1 - 2 lžíce worcesterová omáčka
3 lžíce sladká sójová omáčka
1 kg vepřové plecko bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plecko bez kosti dobře omyjeme a nakrájíme na užší kousky. Ty pak posypeme provensálským kořením, solamylem a pokapeme olivovým olejem. Promícháme. Maso nesolíme. Necháme ho chvíli uležet

  2. Rozpálíme si WOK pánev a vsypeme do ní připravené maso. Krátce orestujeme, podle chuti zalijeme worcestrovou omáčkou a přidáme sladkou sójovou omáčku. Nakonec přidáme na proužky nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev. Chvíli prohřejeme, dbáme na to, aby mrkev příliš nezměkla

  3. Příprava masa ve WOK pánvi je rychlá, zdlouhavým prohříváním ztrácí maso šťávu a stává se houževnaté

  4. Vepřové maso s mrkví podáváme na listu hlávkového salátu, jako přílohu volíme vařené nové brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!