Škvarková pomazánka na tousty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks cibule
1 sklenice zeleninové lečo
500 g celé škvarky
podle potřeby
olej
tmavá jíška
podle chuti
sůl
1 kostka masox
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.

  2. V dvou litrovém hrnci rozpálíme trochu oleje. Množství záleží na kvalitě škvarků. Na oleji osmahneme cibuli a přidáme škvarky. Škvarky pustí sádlo, do kterého vmícháme mletou červenou papriku. Paprika by měla sádlo stáhnout. Pozor, nesmí se však připálit.

  3. Do zhoustlé směsi vlijeme skleničku zeleninového leča a přidáme kostku masoxu. Vše povaříme, dokud škvarky nezměknou. Pomazánku osolíme, opepříme, popřípadě přidáme trochu chilli koření. Poté zahustíme jíškou a to tak, aby směs nebyla ani řídká ani moc hustá. Možno dochutit podle své chuti.

  4. Škvarkovou pomazánku mažeme na tousty. Lze ji jíst teplou s chlebem, namazat na chleba jako toustovou pomazánku. Vhodné podávat při požívání alkoholických nápojů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!