Pomazánka z tuňáka recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 250 g máslo 1 ks cibule chléb pórek 1 konzerva tuňák v oleji 1 lžíce plnotučná hořčice 1 ks sterilovaná okurka sterilovaná okurka mletý černý pepř paprika (červená)
Postup Pomazánka z tuňáka
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli oloupeme a nakrájíme hodně jemně. Kyselou okurku nastrouháme
Olej z tuňáka slijeme, rybí maso rozmačkáme s vajíčkem. Přidáme hořčici, okurku, cibuli, máslo nebo ramu, sůl, pepř a vše důkladně promícháme. Pokud chcete, aby pomazánka byla krémovější, můžete ji ušlehat elektrickým tyčovým mixerem
Pomazánku z tuňáka mažeme na chleba nebo bílé pečivo. Zdobíme červenou paprikou, pórkem či zelenou petrželkou. Zapíjíme čajem s citronem.