Jemná škvarková pomazánka recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks cibule
1 ks jablko
2 ks bobkový list
1 špetka celý pepř
2 ks kyselé okurky
1 kg vepřový bok bez kůže

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový bok očistíme a nakrájíme na malé, cca dvoucentimetrové kostičky. Dáme je do hrnce a necháme pomalu ohřívat. Jakmile se tuk začne škvařit, vše lehce osolíme, opepříme. Přidáme jablko rozkrojené napůl a bobkový list. Sádlo necháme škvařit tak dlouho, až se nám udělají krásné zlatavé škvarky ze zbytku masa. Necháme lehce vychladnout a scedíme

  2. Vyjmeme koření a zbytky jablka. Škvarky nasekáme na jemno, podle potřeby smícháme s částí scezeného sádla. Cibuli oloupeme a společně s kyselými okurkami nasekáme na jemno a přidáme do škvarkové pomazánky

  3. Jemnou škvarkovou pomazánku podáváme s pečivem podle chuti

  4. Zdroj: Svět na pánvi aneb Cesta za Šéfkuchařskou čepicí, vydal Smart Press, 2012

  5. Kuchařka šéfkuchaře Romana Dolejše je odrazem jeho kariéry - každému svému působišti věnoval jednu kapitolu, do níž vybral autentické místní recepty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!