Pomazánka z tresčích jater se zeleninou recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule 1/2 ks celer pažitka 100 g majonéza 2 ks mrkev 1 ks červená paprika citronová šťáva 2 ks sterilované okurky čerstvě mletý pepř 1 konzerva tresčí játra
Postup Pomazánka z tresčích jater se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme společně s očištěnou červenou paprikou na drobné kostičky. Přichystáme si konzervu tresčích jatýrek, celer s mrkví očistíme a uvaříme doměkka. Sterilované okurky nakrájíme nadrobno
Vychladlou zeleninu pokrájíme na malé kostičky, přidáme cibuli, okurky, papriku a nakonec vidličkou rozetřená játra. Vše dobře promícháme, spojíme majonézou a podle chuti pomazánku osolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou. Můžeme doplnit nasekanou pažitkou
Pomazánku z tresčích jater se zeleninou ihned mažeme na opečené plátky veky, výborně chutná i na klasických topinkách.