Pomazánka z tresčích jater se zeleninou recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
1/2 ks celer
pažitka
100 g majonéza
2 ks mrkev
1 ks červená paprika
citronová šťáva
2 ks sterilované okurky
čerstvě mletý pepř
1 konzerva tresčí játra

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme společně s očištěnou červenou paprikou na drobné kostičky. Přichystáme si konzervu tresčích jatýrek, celer s mrkví očistíme a uvaříme doměkka. Sterilované okurky nakrájíme nadrobno

  2. Vychladlou zeleninu pokrájíme na malé kostičky, přidáme cibuli, okurky, papriku a nakonec vidličkou rozetřená játra. Vše dobře promícháme, spojíme majonézou a podle chuti pomazánku osolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou. Můžeme doplnit nasekanou pažitkou

  3. Pomazánku z tresčích jater se zeleninou ihned mažeme na opečené plátky veky, výborně chutná i na klasických topinkách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!