Skořicový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
250 ml mléko
150 g cukr krupice
2 lžičky mletá skořice
0.5 kg hladká mouka
150 g Hera
25 g čerstvé kvasnice

Postup přípravy receptu

  1. Z teplého mléka, cukru a kvasnic uděláme kvásek. Tuk rozpustíme a necháme vychladnout.

  2. Do mísy prosijeme mouku a smícháme ji se špetkou soli, cukrem a skořicí. Vmícháme vykynutý kvásek, přidáme vejce a nakonec vpracujeme rozpuštěný vychladlý tuk.

  3. Propracujeme, necháme chvíli kynout, dáme do koláčové formy a pečeme asi 50 minut na 180°C.

  4. Podáváme sypané skořicovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!