Čínské nudle s kuřecím a Pak choi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
vývar
solamyl
2 ks chilli paprička
300 g kuřecí prsa
1 lžička čerstvý zázvor
1 ks červená kapie
1 svazek jarní cibulka
mletý černý pepř
300 g vaječné čínské nudle
světlá sojová omáčka
2 ks zelenina Pak choi

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme v solamylu. Připravíme si zeleninu. Jarní cibulku omyjeme, nakrájíme na tenká kolečka a oloupaný česnek na plátky. Pak choi očistíme, listy nakrájíme na nudličky a dužinatou část na osminky. Červenou kapii a chilli papričky zbavíme jadérek. Papričky nasekáme nadrobno a kapii nakrájíme na nudličky. Oloupaný zázvor jemně nastrouháme. Čínské vaječné nudle uvaříme podle návodu na obalu

  2. V pánvi Wok na rozpáleném oleji opečeme kuřecí nudličky dorůžova. Maso vyjmeme, teplotu snížíme a na výpeku krátce orestujeme jarní cibulku, česnek, kapii, papričky, zázvor a nakrájené čínské zelí Pak choi. Jakmile zelenina "zavadne", vrátíme do pánve maso, přilijeme malé množství vývaru a vše přivedeme k varu. Nakonec vmícháme uvařené čínské nudle, směs prohřejeme a dochutíme sojovou omáčkou

  3. Čínské nudle s kuřecím masem a čínským zelím Pak choi rozdělíme na porce a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!