Skořicový pstruh recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 - 3 lžičky sůl 1 ks vejce 4 - 6 lžic strouhanka citron 4 ks pstruh 4 lžičky grilovací koření máslo na smažení 2 lžičky mletá skořice 4 lžíce hladká mouka olej na smažení
Postup Skořicový pstruh
Postup přípravy receptu
-
Pstruha dobře očistíme, opláchneme vlažnou vodou a necháme okapat. Z citronu si vymačkáme čerstvou citronovou šťávu
Pak pstruha důkladně osolíme, okořeníme grilovací směsí a vnitřek zakapeme citronovou šťávou. Je vhodné nechat ho chvíli uležet, aby maso natáhlo chuť koření a citronu
Asi po půl hodině pstruha obalíme v hladké mouce, vejcích rozšlehaných se skořicí a ve strouhance
Na pánvi si rozehřejeme kousek másla s rostlinným olejem (nedojde tak k přepalování másla při smažení) a vložíme připravené porce pstruha. Smažíme postupně z obou stran dozlatova
Smaženého pstruha podáváme s kari omáčkou, česnekovým dresinkem a podle chuti i s kečupem. Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina, chléb nebo bramborová kaše, vařené brambory, apod.