Skořicový pstruh recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 lžičky sůl
1 ks vejce
4 - 6 lžic strouhanka
citron
4 ks pstruh
4 lžičky grilovací koření
máslo na smažení
2 lžičky mletá skořice
4 lžíce hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Pstruha dobře očistíme, opláchneme vlažnou vodou a necháme okapat. Z citronu si vymačkáme čerstvou citronovou šťávu

  2. Pak pstruha důkladně osolíme, okořeníme grilovací směsí a vnitřek zakapeme citronovou šťávou. Je vhodné nechat ho chvíli uležet, aby maso natáhlo chuť koření a citronu

  3. Asi po půl hodině pstruha obalíme v hladké mouce, vejcích rozšlehaných se skořicí a ve strouhance

  4. Na pánvi si rozehřejeme kousek másla s rostlinným olejem (nedojde tak k přepalování másla při smažení) a vložíme připravené porce pstruha. Smažíme postupně z obou stran dozlatova

  5. Smaženého pstruha podáváme s kari omáčkou, česnekovým dresinkem a podle chuti i s kečupem. Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina, chléb nebo bramborová kaše, vařené brambory, apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!