Skořicové řezy s mandlemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

nádivka
40 g cukr
100 g máslo
1 balíček vanilkový cukr
50 ml smetana ke šlehání
100 g kandované ovoce
těsto
3 ks vejce
0.5 balíčku prášek do pečiva
150 g mandle
175 g cukr moučka
1 lžíce mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
250 g hladká mouka
250 g smetana ke šlehání
1 lžíce perníkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Mandle rozpůlíme. Případně můžeme koupit půlené. Mouku smícháme s kypřícím práškem, skořicí a kořením. Hluboký plech vymažeme a vysypeme.

  2. Smetanu na těsto vyšleháme dotuha. Vmícháme do ní cukr, špetku soli a vejce. Pak přidáme připravenou mouku. Ze všeho zpracujeme těsto, které rozetřeme na připravený plech. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C čtvrt hodiny.

  3. Zatím si povaříme zbytek smetany s máslem, cukrem a kandovaným ovocem. Po 15 minutách z trouby vyndáme rozpečený korpus. Potřeme jej nádivkou z kandovaného ovoce, posypeme půlkami mandlí a vrátíme do trouby. Skořicové řezy pak ještě dopékáme 12 - 15 minut.

  4. Upečené skořicové řezy s mandlemi nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!