Pečený bůček s kysaným zelím a karlovarským knedlíkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
1 palička česnek
sůl
2 ks vejce
1 ks brambory
2 dl mléko
2 ks cibule
1 ks cibule
1 lžička kmín
kmín
15 - 20 dkg špek
4 ks rohlík
150 g polohrubá mouka
1 kg vepřový bůček
mletý černý pepř
500 g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Cibule nakrájíme nahrubo a česnek rozetřeme. Připravíme si bůček na pečení, bůček osolíme po všech stranách, potřeme rozetřeným česnekem, vložíme na pekáč, posypeme nakrájenou cibulí a lehce okmínujeme. Vložíme do rozehřáté trouby, zapečeme, pak podlijeme vodou a za stálého podlévání pomalu dusíme doměkka

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno. Špek nakrájíme na kostičky. Brambor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Sáček kysaného zelí scedíme z nálevu, překrojíme a dáme vařit. Měkké zelí zahustíme nastrouhaným bramborem a přidáme osmaženou cibuli se špekem, vše spolu necháme řádně provařit, dochutíme solí a cukrem

  3. Nakrájíme si 4 rohlíky (den staré) do mísy. Přidáme 2 vejce, 2 dl mléka,150 g polohrubé mouky a lžičku soli. Vše smícháme a vyklopíme na potravinovou folii. Vytvarujeme váleček, konce stáhneme provázkem a vložíme do vařící vody a vaříme asi 30 minut. Uvařené knedlíky nakrájíme na kolečka, přidáme podušené zelí a k tomu ukrojíme upečený bůček

  4. Pečený bůček s kysaným zelím a karlovarským knedlíkem podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!