Skořicová hrnková bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 hrnek olej
3 ks jablko
0 hrnků rozinky
1 hrnek cukr krupice
3 lžičky mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
0 hrnků vlašské ořechy
2 hrnky hladká mouka
1 ks kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
mléko
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. V první misce smícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva. V druhé misce smícháme olej, cukr, nastrouhaná jablka, nasekané ořechy, rozinky a skořici. Do směsi vmícháme mouku s kypřícím práškem. Pokud jablka pustí málo šťávy a těsto je moc husté, přidáme trochu mléka.

  2. Těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a skořicovou bábovku pečeme asi 45 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

  3. Skořicovou hrnkovou bábovku po vyklopení a vychladnutí nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!