Skořicová hrnková bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 hrnek olej 3 ks jablko 0 hrnků rozinky 1 hrnek cukr krupice 3 lžičky mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 0 hrnků vlašské ořechy 2 hrnky hladká mouka 1 ks kypřící prášek do pečiva podle potřeby mléko tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Skořicová hrnková bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
V první misce smícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva. V druhé misce smícháme olej, cukr, nastrouhaná jablka, nasekané ořechy, rozinky a skořici. Do směsi vmícháme mouku s kypřícím práškem. Pokud jablka pustí málo šťávy a těsto je moc husté, přidáme trochu mléka.
Těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a skořicovou bábovku pečeme asi 45 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Skořicovou hrnkovou bábovku po vyklopení a vychladnutí nakrájíme a podáváme.