Šípková omáčka ke zvěřině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
sůl
3 dl vývar
40 g máslo
2 ks hřebíček
1 dl červené víno
30 g hladká mouka
citronová šťáva
3 lžíce sušené šípky

Postup přípravy receptu

  1. Sušené šípky spaříme v horké vodě s hřebíčky a citronovou kůrou a necháme lehce rozvařit. Rozvařené šípky prolisujeme, ke šťávě přilijeme vývar a podle chuti osolíme, osladíme, ochutíme vínem a okyselíme citronovou šťávou.

  2. Omáčku můžeme zahustit jíškou, kterou připravíme z másla mouky. Nakonec omáčku povaříme dohladka a můžeme podávat.

  3. Horká šípková omáčka se skvěle hodí ke kančímu masu ale i k jiné zvěřině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!