Silvestrovské žabky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
4 stroužky česnek
125 g máslo
2 ks tavený sýr v tubě
těsto
0.3 lžičky sůl
30 g máslo
30 cl mléko
30 g droždí
20 g cukr krystal
500 g polohrubá mouka
na potření
1 ks vejce
nádivka
petrželka
2-3 ks klobása
na ozdobu
1 hrst sezam

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech ingrediencí připravíme kynuté těsto, které po vykynutí rozválíme na 1,5 cm placku. Z těsta vykrajujeme kolečka v průměru 2 - 2,5 cm.

  2. Kolečka naklademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme dokynout. Ještě před pečením je potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme sezamem a upečeme při teplotě 180 - 200 °C.

  3. Mezitím si připravíme náplň vymícháním másla, taveného sýru v tubě (Bambino), přimícháme i oloupaný a prolisovaný česnek.

  4. Upečené žemličky po vychlazení rozkrojíme a do 3/4 potřeme náplní, vložíme kolečko klobásy a na ní ještě kousek zelené petrželky.

  5. Dávka postačí na 60 až 70 silvestrovských žabek. Recept je vhodný i pro jinou slavnostní příležitost.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!