Silvestrovská vepřová roláda recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
1 ks vejce
1 ks cibule
drcený kmín
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika
ostrá hořčice
1200 g vepřová pečeně bez kosti
škvařené sádlo
1 lžíce usekaná pažitka
1 lžíce usekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou pečeni bez kosti očistíme. Seřízneme ji tak, abychom získali co největší plát masa, který naklepeme paličkou. Ten potom ořízneme do tvaru obdélníku. Z odřezků bychom měli získat asi 300 - 400g masa, které umeleme nebo jemně usekáme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky

  2. Připravíme si náplň. Umleté maso spojíme s vejcem, vmícháme cibuli, česnek, bylinky a podle chuti osolíme a okořeníme pálivou paprikou, pepřem a kmínem

  3. Naklepaný plát masa osolíme a potřeme ostrou hořčicí. Doprostřed urovnáme náplň a okraje rolády sešijeme nití

  4. Roládu pečeme velmi pomalu za častého potírání vepřovým sádlem. Z hotové rolády odstraníme nitě a necháme ji vychladnout

  5. Silvestrovskou roládu servírujeme studenou a nakrájenou na plátky. Zdobíme domácí tvarohovou majonézou, ochucenou chilli paprikou nebo česnekem. Podáváme se sterilovanou, popřípadě čerstvou zeleninou a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!