Silvestrovská specialita recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 kg vepřová kýta
marináda
1 lžička sůl
2 ks vejce
1 lžička solamyl
2 lžičky majoránka
1 lžička maggi
0 lžiček kari koření
0 lžiček chilli koření
1 lžička drcený kmín
2 lžíce rostlinný olej
5 stroužků prolisovaný česnek

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýty očistíme, nařežeme na menší plátky, které osolíme a pořádně naklepeme.

  2. Všechny přísady na marinádu smícháme dohromady a maso pak důkladně naložíme do této připravené směsi.

  3. Připravený polotovar necháme v ledničce minimálně 24 hodin (lepší jsou ale 2 - 3 dny).

  4. Po době uležení maso osmahneme na oleji a podáváme s hranolky a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!