Sicilský tvarohový dort recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 sklenky rum
- - vanilka
500 g tvaroh měkký
150 g ovoce kandované
300 g cukr moučka
100 g čokoláda hořká
1 ks korpus piškotový

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh(lepší je sýr ricotta) promícháme s moučkovým cukrem a vanilkou, přidáme rum a společně vyšleháme do tuhého krému. Čokoládu a část kandovaného ovoce nasekáme nadrobno a vmícháme do našlehaného krému. Piškotový korpus rozřízneme na dva pláty a jeden položíme na dno dortové formy, potřeme ho tvarohovou směsí, zarovnáme nožem a přikryjeme druhým plátem piškotu. Dort uložíme do chladu asi na dvě hodiny, pak ho opatrně vyklopíme na talíř a silně posypeme moučkovým cukrem, povrch zdobíme kandovaným ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!