Selský rebarborový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce rozinky
1 kg rebarbora
těsto
20 g cukr
1 špetka sůl
125 g máslo
250 g hladká mouka
6-8 lžic studená voda
nádivka
4 lžíce cukr
1 ks vejce
3 lžíce mléko
200 g tvaroh
1 lžička vanilkový cukr
1 lžíce hladká mouka
na ozdobu
3 lžíce cukr
0.5 lžičky mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si nejdříve linecké těsto: Z mouky, másla, špetky soli a cukru. Podle potřeby přidáme vodu a rychle zpracujeme na pevné těsto, které necháme na chvíli vychladit v ledničce.

  2. Rebarboru oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Můžeme ji i zasypat několika lžičkami cukru, aby nebyla tak kyselá. Tvaroh, cukr, vanilkový cukr, mléko, vejce a mouku smícháme.

  3. Těsto vyválíme na pomoučeném válu. Dortovou formu vymastíme a dáme do ní těsto. Vytvoříme okraj asi 4 cm vysoký. Rebarboru rozdělíme rovnoměrně na těsto. Zalijeme tvarohovou hmotou a posypeme omytými rozinkami.

  4. Koláč pečeme asi 40 minut na 200 °C. Smícháme cukr se skořicí a posypeme ještě horký koláč.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!