Pořádný biftek s omáčkou z brandy a selským salátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
brambory
1 dl smetana
rozmarýn
petržel
brandy
olivový olej
1 dl masový vývar
hovězí svíčková
červená cibule
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ze svíčkové nakrájíme větší plátky a jemně je prohněteme prsty. Opepříme a osolíme. Pánev rozehřejeme na sucho, pak přidáme kapku olivového oleje a vložíme maso, které opečeme ze všech stran

  2. Jako přílohu budeme podávat bramborový salát: brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme je na plátky, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Pak přidáme nadrobno nakrájené lístky rozmarýnu, petržel, orestovaný stroužek česneku, červenou cibuli a všechno promícháme

  3. Biftek vyndáme stranou do mísy, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout. Pánev zalijeme troškou brandy, necháme odpařit, pak přilijeme masový vývar a povaříme. Zakápneme trochou smetany a ještě chvíli povaříme

  4. Pořádný biftek nandáme na talíř, přilijeme omáčku a podáváme s bramborovým salátem

  5. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!