Selské špagety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
1 lžíce máslo
200 g cibule
200 g celer
tymián
500 g rajče
200 g pórek
200 g mrkev
250 g špagety
mletý černý pepř
na ozdobu
100 g sýr strouhaný

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme. Omytý pórek nasekáme na kolečka. Mrkev, celer a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Špagety uvaříme podle druhu a návodu v osolené vodě se lžičkou oleje. Slijeme a propláchneme studenou vodou. Promastíme lžící másla.

  3. V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme cibuli, celer a mrkev, 5 minut za stálého míchání restujeme, přidáme rajčata a nezakryté asi 5 minut vaříme.

  4. Pórek vmícháme nakonec a asi minutu prohřejeme. Přidáme tymián, pepř a osolíme.

  5. Do zeleniny vsypeme špagety a můžeme servírovat. Sypeme strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!