Selské rizoto recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
25 g máslo
1 ks cibule
50 g celer
1 hrst tymián
1 snítka šafrán
150 g houby
1 hrst oregano
50 g špek
1 špetka pepř
1 dl bílé víno
6 dl masový vývar
50 g parmezán
300 g krůtí maso
250 g italská rýže

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu oloupeme, očistíme, stejně tak žampiony. Vše i s masem a špekem nakrájíme podle libosti na malé kousky

  2. Orestujeme česnek, cibuli, špek a celer, poté přidáme maso, žampiony a nakonec rýži, kterou podlijeme bílým vínem. Necháme vyvřít víno. Poté přidáme šafrán, pepř a oregano. Vaříme zhruba 30 minut do změknutí rýže, v této fázi podléváme postupně vývarem, vždy necháme vyvřít a teprve pak podlijeme znova

  3. Jakmile je rýže al dente, řídká, aby ji mohl parmezán zahustit, tak ji odstavíme a přidáme nastrouhaný parmezán a máslo, vše důkladně promícháme. Jestliže se nám zdá selské rizoto málo slané, dosolíme ho teprve po přidání parmezánu

  4. Správné selské rizoto má být řídké, takže nešetříme vývarem a klidně dáme i více. Podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!